Spullen verkopen op internet


Neem eens een kijkje in je huis. Misschien heb je een zolder of kelder vol 'brol' waar een ander misschien net naar op zoek is. Ook te krappe kleding of je miskopen kun je te koop aanbieden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt aangeboden op de daarvoor bestemde online handelsplaatsen. Een goedkope manier om aan tweedehands of nieuwe spullen te komen, maar zeker ook handig om je eigen spullen te verkopen.

We kunnen onderscheid maken in twee soorten handelsplaatsen. De handelsplaatsen die als het ware als veiling fungeren en de handelsplaatsen die 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' principe hanteren.

Een voorbeeld van een veiling is Ebay. Om bij Ebay te kunnen kopen en verkopen moet je je eerst inschrijven. Daarna kan je aan de slag om je te verkopen spullen toe te voegen en er uiteindelijk geld mee te verdienen. Veel mensen hebben goede ervaringen met Ebay en dan met name over het feedback-systeem. Als je iets koopt of verkoopt, geef je een waardering aan de gebruiker waar je zaken mee hebt gedaan. Doordat elk ander lid deze feed-back kan consulteren, kun je zien of dit lid al dan niet betrouwbaar is. De hele verkoopprocedure loopt via de inbox van je Ebay-account.

Handelsplaatsen met het 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' principe zijn heel anders van opzet dan de veiling sites. Je kunt ze vergelijken met de advertenties die je in de huis-aan-huisbladen vind of de prikbord advertenties in de lokale supermarkt. Het is afwachten op reacties van ge├»nteresseerden die je via de telefoon of email zullen contacteren. Het voordeel ten opzichte van een veiling is dat je eventueel nog wat kan onderhandelen over de prijs.  

Op advertentiesite.nl vindt je een overzicht met handelsplaatsen waar je je spullen kunt aanbieden. Voor Belgi├ź is dat infosites.be 

Je kunt natuurlijk ook een eigen product hebben dat je kunt verkopen om er geld mee te verdienen. Meer informatie hierover vind je op de pagina geld verdienen met een website.