Geld verdienen met een website

Eerst en vooral willen we duidelijk voorop stellen dat geld verdienen met een website geen eenvoudige klus is. Velen gaan de fout in door te denken dat ze snel rijk zullen worden met het maken en online zetten van een website, maar met zo'n instelling zal dat wel eens flink tegen kunnen vallen. Snel rijk worden bestaat bijna niet. Grote internetmarketeers verdienen uiteraard bakken met geld, maar vergeet niet dat daar soms jaren studie en veel werk aan vooraf zijn gegaan. Dit laat niet weg dat er met een website helemaal geen geld te verdienen valt. Integendeel! Het geld komt alleen niet uit de lucht vallen en je zult op diverse fronten aan de slag moeten om een succesvolle website te maken én te houden.

Hoofddoel van de website bepalen
Probeer voor jezelf na te gaan welk doel je website moet hebben. Wordt het een professionele website met als hoofddoel geld verdienen of is dit louter bijzaak?

Eigen domeinnaam
In het eerste geval is het raadzaam om te kiezen voor een eigen domeinnaam. Een goedkope nl. website of be. website kan je al aanvragen vanaf € 1,25 per maand bij One.com.

Een hulpmiddel om je te helpen bij de keuze van je domeinnaam is de Keyword Tool van Google. Dit handig programmaatje vertelt je hoeveel mensen er zoeken naar een bepaald keyword in google en ook de concurrentie. Om een voorbeeld te geven: de keywords "Italiaanse recepten" levert 3.600 zoekopdrachten per maand op en de concurrentie is middelmatig. Zorg er dus voor dat je bij het uitkiezen van je domeinnaam rekening houdt met redelijk wat maandelijkse zoekopdrachten en niet te veel concurrentie.

Startpagina of gratis website
Als het doel van je website is om mensen te informeren over een bepaald onderwerp en je tevens daar wat mee wilt verdienen, is het leuk om een gratis startpagina op te zetten of een gratis website, waarvan een groot aanbod bestaat op het internet.

Hoe geld verdienen met je website?
Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je website. Ik zal ze hieronder benoemen.

Google Adsense
Een van de eenvoudigste manieren om geld te verdienen met je website is met het programma Google Adsense. Je kent ze vast en zeker wel, de 'Ads by Google'. Dit zijn kleine advertentieblokken die met behulp van Adsense op een website geplaatst worden. Deze advertenties zijn vaak gerelateerd aan het onderwerp van de site en interessant voor de bezoekers. Als de bezoekers op die advertenties klikken, verdient de website eigenaar daar geld mee. Wil jij ook gebruik maken van Adsense op je website, dan moet je je eerst registreren. Als je website door Google geaccepteerd word, kun je door middel van een speciale code de advertenties op je website plaatsen daar waar je ze hebben wilt.

Affiliatemarketing
Ook kun je geld verdienen met je website door het plaatsen van advertenties van verschillende producten en/of diensten. Als iemand klikt op deze advertentie en een product of een dienst aanschaft op de website van de adverteerder, dan verdien je over deze aankoop een commissie. De term voor deze manier van geld verdienen is affiliatemarketing. Als je als affiliate aan de slag wilt gaan, moet je je aanmelden bij een affiliate programma.

Verkoop je zelfgemaakte producten
Misschien ben je wel handig in het maken van juwelen of kun je goed schilderen. Je kunt je zelfgemaakte producten dan verkopen op internet. Het makkelijkste is dan om een webshop op te zetten. Je hebt weinig computerkennis nodig om je producten in een virtuele etalage uit te stallen. De betaling van je producten wordt automatisch geregeld, want in de meeste webshops zit een betaalsysteem geïntegreerd.

Registreer nu een .nl-domeinnaam voor € 1,-

Bezoekers op je website
Om geld te verdienen met een website, moet je er voor zorgen dat je veel doelgerichte bezoekers krijgt. Want een website die nooit word bezocht, zal echt geen cent opleveren.

Aanmelden bij zoekmachines
Om bezoekers naar je site te krijgen, moet je je website allereerst aanmelden bij Google, de grootste en meestgebruikte zoekmachine ter wereld. Ook kun je je nog aanmelden bij andere zoekmachines. Als je je website toegevoegd hebt, kan het enige tijd in beslag nemen alvorens deze werkelijk word opgenomen in de resultatenlijst.

Websitepromotie
Verder is het slim om de verschillende manieren te benutten om je website te promoten. Denk bijvoorbeeld aan de link van je website in je uitgaande emails, een vermelding op hyves, adverteren in de gratis advertentiesites, een streekkrant advertentie. Wees creatief! Je kunt ook andere webmasters mailen met de vraag of ze jouw link willen opnemen op hun website in ruil voor een link op jouw site.

Zoekresultaten Google
Om hoog in de zoekresultaten van Google te komen, moet je je toe gaan leggen op website optimalisatie. Het aanbod en de concurrentie is enorm groot op internet en daardoor moet je er voor zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk scoort in de zoekresultaten met de zoekwoorden die belangrijk zijn voor je website.

Je ziet dus dat het wat stappen zijn om werkelijk te kunnen gaan verdienen met je website. Je moet het dan ook als een project zien welke niet op één dag gerealiseerd kan worden. Maar met wat geduld leveren je inspanningen zeker resultaat op!

1 opmerking: