Huiswerkbegeleiding / bijles geven

Geld verdienen door anderen te helpen 
In deze tijden wordt er veel van leerlingen en studenten verwacht en daarom zijn ze vaak overbelast qua huiswerk. Het komt regelmatig voor dat een bepaald vak niet zo goed gaat dan dat het zou moeten. Bijles zou de ideale oplossing zijn om op niveau te blijven of te raken. De laatste jaren is er een stijgende vraag naar huiswerkbegeleiders of mensen die bijles willen geven. Ben jij een slimme student of een leerkracht die nog wat vrije uurtjes over heeft om wat geld bij te verdienen?  Overweeg dan eens om anderen te helpen met hun studie door het geven van bijles.

Hoe kan ik bijles geven of huiswerkbegeleider worden?
Om te beginnen kun je de advertentie websites eens afgaan om te kijken of er mensen zijn in jouw regio die op zoek zijn naar iemand die bijles verzorgt. Je kunt zelf ook een gratis advertentie plaatsen, zodat geïnteresseerden jou kunnen vinden. Een andere optie is om je aan te melden op de website van huiswerkbegeleiding.nl Dit is een centrale databank met het aanbod van huiswerkbegeleiding in Nederland.

Hoeveel kan ik verdienen?
Als huiswerkbegeleider ben je helemaal vrij om je eigen verdiensten te bepalen. Het meest gangbare is dat je een vast bedrag per uur vraagt. Als je zelf nog student bent, is tussen de 5 à 6 euro per uur een acceptabel bedrag. Ben je docent of oud-docent, dan liggen deze bedragen een stuk hoger. Natuurlijk kun je ook een bedrag overeen komen gedurende een bepaalde periode.

5 opmerkingen:

 1. Pas op voor zwartwerken! In feite is het illegaal het zelf te doen buiten de fiscus of een organisatie om. Tenzij je zelfstandige bent (zzp-er, freelancer) en je verdiensten opgeeft aan de belastingdienst...
  Huiswerkbegeleiding.nl stimuleert helaas op deze manier ook zwartwerken.
  Alternatief is natuurlijk dat je solliciteert bij een bona fide instituut waar je een contract krijgt, vaak opgeleid wordt en met collega's samenwerkt.

  Jammer dat jullie dat aspect niet belichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,

  U heeft volkomen gelijk! Het laatste wat wij willen is het zwartwerken stimuleren. Daarom hebben wij het volgende artikel over bijverdienen en belasting geschreven, welke wellicht aan uw aandacht ontsnapt is: http://ikwilbijverdienen.blogspot.com/2010/06/bijverdienen-belasting.html

  Uiteraard is iedereen zelf verantwoordelijk voor de opgave van zijn inkomsten aan de belastingdienst. Wij achten het dan ook niet noodzakelijk om dit bij elk artikel te vermelden.

  In ieder geval bedankt voor uw input!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij Studiekring is het mogelijk om als student bijles of huiswerkbegeleiding te geven. Met vestigingen in bijna alle studentensteden een goede manier om bijles te geven en het regelen aan de organisatie over te laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 5 a 6 euro per uur is veel te weinig. Ook voor studenten. Misschien dat scholieren het voor dit bedrag doen, maar een student moet toch een kamer kunnen huren en collegeld betalen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste mensen, voor een stuk in een landelijk magazine zoek ik mensen die bijverdienen door huiswerkbegeleiding te geven. Info: laraaerts@mac.com

  BeantwoordenVerwijderen