Referrals zorgen voor meer GPT inkomsten

Wat is een referral?
Een referral is een lid van een GPT oftewel een spaarprogramma die door een ander lid is aangebracht. We kunnen een verschil maken in directe referrals en indirecte referrals. Een directe referral is iemand die direct door jou is aangebracht. Deze persoon heeft zich dus aangemeld bij een spaarprogramma via jouw speciale referrallink. Een indirecte referral is iemand die niet door jou is aangebracht, maar wel via jouw directe referral.

Referrallagen
Je haalt om maar een voorbeeld te noemen je zus over om mee te doen met een spaarprogramma en ze wordt lid via jou. Je zus brengt op haar beurt haar vriendin en haar buurman aan. Dit wil dus zeggen dat je één directe referral hebt, namelijk je zus. Je twee indirecte referrals zijn de vriendin van je zus en haar buurman. Deze referrals staan in lagen. Je directe referrals komen in de eerste laag. Je indirecte referrals beginnen in de tweede laag. Als de vriendin van je zus ook weer leden aanbrengt, komen die in jouw derde referrallaag. Sommige spaarprogramma's gaan wel tot 30 referrallagen. Al deze referrallagen bij elkaar noemt men de downline.

Bonus en percentage
Bij elk spaarprogramma krijg je een bonus voor het aanbrengen van een referral plus een blijvend percentage over de verdiensten van jouw referral. De hoogte van de bonus en het percentage van de verdiensten is bij elk spaarprogramma verschillend. Enkele spaarprogramma's geven zelfs alleen maar een bonus bij het aanmelden van nieuwe leden. In dit geval is deze dan wel extra hoog. Zo zie je maar dat interessant is om referrals te hebben, welke voor extra inkomsten zorgen.

Waar haal je referrals vandaan? 
Om meer kans te maken op referrals is het belangrijk dat je referrallink regelmatig op het internet opduikt. 

 • Je kunt een gratis website of een eigen startpagina maken. Hiervoor is geen HTML kennis vereist en daardoor dus toegankelijk voor iedereen. Binnen no-time kunnen jouw referrallinken online staan. Je moet dan wel nog je startpagina of je website promoten, want site zonder bezoekers levert niets op.  
 • Wat ook referrals kan opleveren is de deelname aan een referralketting. Dit systeem zorgt ervoor dat je referrals kunt hebben op de verschillende referrallagen. De vereiste hiervoor is dat je je aanmeld bij één of meerdere spaarprogramma's waar je nog geen lid van bent.
 • Maak jij gebruik van een sociale netwerksite zoals Hyves, MSN, Facebook of Twitter? Stuur eens een berichtje aan je vrienden. Misschien wil er wel iemand lid worden. 
 •  
  Wees creatief en heb geduld. Je zult meken dat in de loop van de tijd je downline langzaam maar zeker wat meer gevuld raakt. 


  1 opmerking:

  1. It's nice to have active refferal under you, yet i find it hard to gather them. The money is not much, but it's still money :D.

   BeantwoordenVerwijderen